Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЖМЕРИНКА. У лікарняному храмі відбулася перша архієрейська літургія

4 жовтня, у день віддання свята Воздвиження Чесного і Животрворящого Хреста Господнього, митрополит Вінницький і Барський Симеон звершив Божественну літургію у храмі святителя Луки Кримського при залізничній лікарні м. Жмеринки. За 12 років, відколи був заснований храм, це була перша літургія, звершена у ньому архієреєм.

На приїзд митрополита Симеона чекали вихованці недільної школи, що діє при храмі. Дівчата в традиційних українських одягах та віночках зустріли владику хлібом-сіллю, вітаннями й віршами. Владику привітали й працівники лікарні на чолі з головним лікарем та численні парафіяни, які взяли участь у молитві за літургією.

Митрополиту Симеону співслужили благочинний Жмеринського району протоієрей Ярослав Коромчевський та настоятель лікарняного храму протоієрей Петро Шавула.

По завершенні богослужіння архіпастир звернувся до духовенства та парафіян з повчальним словом, у якому наголосив, що все у житті людина має здобувати власною працею, але особливих зусиль вона має докладати для здобуття духовного багатства, бо все земне вона залишить на землі і лише духовне візьме з собою на Небо, переступивши поріг Вічності.

Владика також звершив уставне поклоніння, яке відбувається перед святим Хрестом у день віддання свята Воздвиження. Архіпастир побажав присутнім Божої допомоги у слідуванні за Господом й несенні власного життєвого хреста, який у кожного різний, але не перевищує його можливостей, про які знає Бог, Котрий і дає цей хрест.

Прес-служба Вінницької єпархії