Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

УЖГОРОД. Молодіжне братство відвідало Словаччину

За благословенням Блаженнійшого Ростислава, Митрополита Пряшівського, Предстоятеля Церкви Чеських земель і Словаччини та архієпископа Мукачівського і Ужгородського Феодора для молоді Ужгородського молодіжного братства імені преподобного Алексія Карпаторуського відбулось знайомство із Словаччиною.
Після підписання в минулому році Договору про співпрацю молоді Словаччини та Мукачівської єпархії, останні мають можливість безперешкодно знайомитись із життям та досвідом Братства православної молоді Словаччини.
Цього разу ужгородська молодь була гостинно прийнята директором єпархіального управління у м. Пряшеві, деканом богословського факультету Пряшівського університету, ректором семінарії у м. Пряшеві та секретарем Священного Синоду цієї Помісної Церкви, а також президентом Братства.
Познайомившись із діяльністю основних артерій Церкви Чеських земель та Словаччини, молоді люди також відвідали ряд храмів, дізнавшись як сьогодні проходить служіння Церкви на місцях. Спілкування, спільні молитви, екскурсії визначними місцями дали можливість заново осмислити багатовекторність Православ”я у національних особливостях.
Окрім духовної складової поїздка була насичена і культурною програмою, а також підкоренням Високих Татр. Відпочивши на пророді та насолодившись красотою гір, збагатившись новими знаннями та досвідом, молодь повернулась додому, сповнена подякою Його Блаженству Митрополиту Ростиславу та Його Високопреосвященству Архієпископу Феодору за можливість співпраці, а також відповідальному за неї зі словацької сторони протоієрею Іоанну Білоруському, який доклав максимум зусиль для успішної реалізації програми.