Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Для слухачів Вищих богословських курсів імені князя Володимира прочитано лекції з біоетики

Протягом травня з благословення Місцеблюстителя Київської митрополичої кафедри митрополита Чернівецького і Буковинського Онуфрія прес-секретар Макарівського вікаріатства архімандрит Філарет (Єгоров) вперше прочитав цикл лекцій з біоетики для слухачів Вищих православних богословських курсів імені святого рівноапостольного князя Володимира. Основну частину лекцій священик прочитав при Свято-Макарівському храмі Першого шевченківського благочиння.
Архімандрит Філарет, який має вищу біологічну освіту, ознайомив слухачів з основними напрямками розвитку біоетики. В світлі вчення Православної Церкви, Основ соціальної концепції було розглянуто етично неоднозначні питання біології, медицини та інших наук. Окремо студенти ознайомились з роботою Комітету з біоетики та етичних питань при Священному Синоді Української Православної Церкви, який очолює єпископ Макарівський Іларій, вікарій Київської Митрополії.
За підсумками лекцій було наголошено на необхідності проведення в подальшому круглих столів із залученням фахівців з біології, генетики, медицини та інших напрямків для обговорення нагальних проблем біоетики.