Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЖИТОМИР. Віруючі моляться перед чудотворним образом Божої Матері «Скоропослушниця»

24 травня, біля стін Спасо-Преображенського кафедрального собору обласного центру православні житомиряни зустрічали велику святиню — чудотворну ікону Божої Матері «Скоропослушниця». Образ давній, привезений із грецького монастиря Дохіар Святої Гори Афон. Появу цієї чудотворної ікони відносять до часів святого Неофіта, засновника монастиря у Х столітті. Від Божественної святині відбувається доволі багато зцілень і чудес. Усім, хто з вірою та смиренням притікає до образу, Пресвята Діва Богородиця завжди йде на поміч.
Святу ікону зустрічало духовенство міста на чолі із правлячим архієреєм, архієпископом Житомирським і Новоград-Волинським Никодимом. Після торжественної зустрічі образ перенесли до храму для поклоніння вірян. Владика Никодим розповів вірянам про святиню та Її благодатну допомогу. Розпочалась святкова Всенічна.
Наступного дня, у неділю, його Високопреосвященство очолив Божественну літургію у кафедральному соборі. Приступаючи до чудотворної ікони житомиряни молилися за мир і любов, просили у матінки Божої смирення і терпіння.
Чудотворний образ Афонської «Скоропослушниці» перебуватиме у Спасо-Преображенському кафедральному соборі включно до 1 червня нинішнього року.