Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЖИТОМИР. Архіпастир краю відзначив День свого молитвенника перед Богом

4 травня архіпастир Житомирського краю – архієпископ Житомирський і Новоград-Волинський Никодим відзначає День свого Небесного молитвенника та покровителя.
Напередодні свята у Спасо-Преображенському кафедральтному соборі була звершена святкова Всенічна.
Аби привітати та молитвенно розділити радість свята свого співбрата-архієрея до міста Житомира прибули високі гості, серед яких: митрополити: Хмельницький і Старокостянтинівський Антоній, Овруцький і Коростенський Віссаріон, Вінницький і Барський Симеон, Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, архієпископи: Гурій та Уманський і Звенигородський Пантелеймон.
Важливо відмітити, що на урочисте богослужіння у цей день зібралося доволі багато вірян та духовенства. Під час Божественної літургії святителя Іоанна Златоустого архієпископ Никодим звершив дияконську хіротонію.
Насамкінець служби, вже традиційно було звершено урочисту хресну ходу та молебень. На паперті величного храму іменинника, Владику Никодима, щиро і тепло привітали присутні на святі архієреї. У самому ж храмі Винуватець торжества приймав вітання від прихожан та гостей.