Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

БІЛА ЦЕРКВА. Митрополит Августин взяв участь у звітному концерті хорової дитячої школи єпархії та недільної школи при Спасо-Преображенському кафедральному соборі

6 травня, у день вшанування небесного покровителя Білої Церкви, Георгія Побідоносця, у Будинку органної музики відбувся звітний концерт хорової дитячої школи Білоцерківської єпархії та недільної школи при Спасо-Преображенському кафедральному соборі у м. Білій Церкві. Діти присвятили свій концерт не лише пам’яті великомученика Георгія, а й 20-річному ювілею Білоцерківської єпархії.
У концерті взяли участь хорові колективи: початкових, середніх та випускних класів під керівництвом Субота Валентина Петровича та концертмейстера Ярошенко Ірини Павлівни. Свої творчі здобутки продемонстрували також юні піаністи: Олександр Семененко, Єва Голяк, Ірина Ющенко, Анна Кобулєй, скрипалі: Максим Маркевич, Серафим Романов, Світлана Маркевич та віолончеліст Адріан Маркевич.
Учні недільної школи, під керівництвом викладача Яковенко Тетяни Степанівни, підготували цілу програму присвячену Великодню. До неї увійшли не лише вірші, а й міні-вистава, інсценівки та навіть театралізоване відтворення старовинної великодньої забави. Тепло прийняли глядачі і гостей свята, солістів зразкового дитячого хору «Калинонька» (школа мистецтв №4, з якими учні хорової школи єпархії разом виступали на різних фестивалях) Юрія Кравченко, Олександру Архипенко, Марину Самусенко.
У заключному слові до глядачів, викладачів і учасників концерту митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин наголосив на надзвичайній важливості виховання підростаючого покоління на особливій місії викладачів, які допомагають і Церкві і державі виховати вірних християн і достойних громадян.

Бойко Галина