Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

САРНИ. АРХІЄРЕЙСЬКЕ БОГОСЛУЖІННЯ У НЕДІЛЮ ПЕРЕД РІЗДВОМ ХРИСТОВИМ

5 січня, у Неділю перед Різдвом Христовим, святих отець, керуючий Сарненсько-Поліською єпархією митрополит Анатолій очолив святкове Богослужіння на запрошення парафіян у Свято-Троїцькому храмі м. Сарни. Владиці співслужили секретар Сарненського єпархіального управління архімандрит Феофан (Федюкевич) та настоятель храма протоієрей Микола Ковальчук. Слід зазначити, що Свято-Троїцький храм являється найстарішим на теренах Поліського краю, побудований 1725 року, та є пам’яткою архітектури.
Після читання святого Євангелія, архіпастир звернувся до парафіян із словом повчання в якому, зокрема, наголосив про необхідність кожному з нас молитовно підготувати своє серце та душу для зустрічі з Богомладенцем, котрий народжується для спасіння людства.
Після Богослужіння митрополит Анатолій висловив подяку отцю настоятелю за пастирські труди, котрі він несе на парафії та відзначив його церковною нагородою. Згідно традиції, владика звершив спів колядок, та привітав усіх з грядущим святом Різдва Христового, побажавши мира і благополуччя. За богослужінням молився Сарненський міський голова С.М.Євтушок.