Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ПОЛТАВА. Представники міської та обласної влади, громадськість та молодь міста вшанували річницю Дня соборності України

22 січня, як і кожного року, представники міської та обласної влади, громадськість та молодь міста вшанували річницю Дня соборності України.
Саме цього дня 1919-го року на Софіївській Площі в Києві був проголошений Акт возз’єднання Української Народної і Західно-Української Народної Республік. А у 1999-му році відповідним Указом Президента 22 січня проголошено Днем Соборності України. Для історії України це день, коли її народ возз’єднався. В пам’ ять про тих, хто не шкодував життя задля злуки, кожного року в різних містах України (не виняток і Полтава) згадують цю дату. В обласному центрі з нагоди Дня соборності відбулися мітинг та покладання квітів до пам’ятника Тарасу Шевченку. Кладують квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку як символу незалежності та соборності України. Перед самим покладанням по гучномовцю повідомили про події, що відбулися цього дня, 95 років тому.
Полтавська громада на чолі із головою облдержадміністрації Олександром Удовіченком, головою облради Іваном Момотом та міським головою Олександром Мамаєм поклали квіти до пам’ятника Тарасу Григоровичу Шевченку.
З благословення митрополита Полтавського і Миргородського Филипа, участь в урочистих заходах взяв ключар храму святих мучениць Віри, Надії, Любові та матері їх Софії протоієрей Сергій Касьяненко.