Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

МОСКВА. Глави молодіжного та інформаційно-просвітницького відділів УПЦ взяли участь у круглих столах у рамках Міжнародних Різдвяних читань

26 січня у рамках ХХІІ Міжнародних різдвяних читань у Москві відбувся круглий стіл «Голос Церкви в сучасних медіа. Чому і як він має звучати?».
З благословення Блаженнішого Митрополита Володимира в роботі засідання взяли участь голова Синодального відділу УПЦ по роботі з молоддю єпископ Обухівський Іона і голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ протоієрей Георгій Коваленко.
Організатором заходу виступив Синодальний інформаційний відділ РПЦ.
Під час засідання обговорювалися такі теми: «Голос Церкви в сучасних медіа — як відрізнити позицію Церкви від псевдоцерковних заяв?»; «Офіційна позиція Церкви і думки кліриків і мирян — співвідношення понять»; «Аудиторії сучасних медіа і мова Церкви»; «Нове сприйняття інформації крізь призму сучасних технологій і завдання Церкви»; «Голос Церкви і шуми інформаційних вкидань»; «Досвід роботи в сучасних медіа: удачі та помилки».
Наступного дня, 27 січня, єпископ Іона взяв участь у круглому столі «Релігія в медіа майбутнього», який також пройшов у рамках Міжнародних різдвяних читань.
Серед учасників були присутні: протоієрей Павел Веліканов — головний редактор наукового богословського порталу «Богослов.ru», Анна Данилова — головний редактор інтернет-видання «Православие и мир» (pravmir.ru); Олена Вікторівна Жосул — завідуюча кафедрою журналістики та зв’язків з громадськістю Російського православного університету – Православного інституту імені Іоанна Богослова.
Поміж інших обговорювали такі теми: «Тенденції розвитку нових медіа: інформаційна картина світу в найближчому майбутньому; «Віртуалізація реальності у світлі Євангельської проповіді»; «Чужа планета або звичне середовище?» — Чи навчилися православні жити в соцмережах?»; «Межі, можливості і загрози церковної місії в Facebook».