Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

МОГИЛЬОВ-ПОДІЛЬСЬКИЙ. Дитяче свято «Різдвяні зустрічі» у Мурованих Курилівцях

На Мурованокуриловеччині збереглася гарна традиція – на різдвяні свята учні шкіл району збираються в РБДЮТ для проведення фестивалю «Різдвяні зустрічі». Завдання фестивалю-конкурсу – пропаганда української культури та різдвяних традицій, підтримка юних талантів і обдарувань.
Цьогоріч він відбувся 10 січня. Під час дійства для дітей було створено атмосферу незабутньої справжньої Казки.
Традиційне фольклорно-етнографічне свято «Різдвяні зустрічі» зібрало навколо себе шанувальників народних звичаїв і традицій з загальноосвітніх навчальних закладів з таких сіл: Жван, Галайківці, Обухів, Снітків та з шкіл селища, які порадували присутніх своїми виступами. Учасників свята з цією подією та з нагоди новорічних та різдвяних свят привітав ієрей о. Костянтин Мішин.
З благословення благочинному нашого району протоієрея о. Василія Балана, для всіх учасників свята за участю вихованців РБДЮТ було продемонстровано різдвяний вертеп. Святковий настрій односельчанам та гостям селища подарували такі колективи: вокальний ансамбль с. Обухів (керівник Мазур І.В.), колектив учнів с. Жван (керівник Марецька О.С.), колектив вихованців РБДЮТ (керівники Смульська Л.Г., Крохмалюк Р.В.) та виконавці: Римар Анастасія, Сіряк Юлія, Коцурак Анастасія, Кондратюк Катерина, Фадійчук Діана, Мізірійчук Ангеліна, Овчарук Вікторія, Саранчук Катерина, Якимчик Каріна, Хмеляр Олександра, Ніколайчук Маргарита, Коломієць Богдана.
Адміністрація РБДЮТ щиро вдячна благочинному нашого району протоієрею о. Василію Балану за надання спонсорської допомоги — солодких подарунків.
Ще раз вітаємо із Новим Роком та різдвяними святами! Щастя вам та Божої благодаті.