Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Українська Православна Церква ініціювала Всеукраїнську дитячу молитву про мир в Україні

Увечері 26 січня з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Бориспільський і Броварський Антоній звершив молебень про мир в Україні в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври.
Владиці співслужили секретар Київської єпархії по місту Київ протоієрей Віктор Іващук та секретар Київської єпархії протоієрей Костянтин Пилипчук.
Під час богослужіння митрополит Антоній зазначив, що в усіх храмах Української Православної Церкви лунатиме дитяча молитва про мир в Україні.
«Діти проти кровопролиття. Вони не хочуть втратити своїх братів, сестер, батьків. Українська Православна Церква виступила з ініціативою провести дитячі молебні по всій Україні. Сьогодні дні особливих випробувань, і сьогоднішня молитва особлива. Через чисті душі наших дітей ми будемо взивати до Всемилостивого Господа, щоб Він дарував нашій батьківщині мир, відвернув від ненависті та братовбивства», – сказав зокрема митрополит Антоній.
«Господь казав Своїм учням: «Пустіть дітей приходити до Мене і не бороніть їм, бо таких є Царство Боже» (Мк.10:14). Сподіваємося, що дитяча чиста і полум’яна молитва не дасть дорослим зробити невиправну помилку», – додав Високопреосвященніший владика.