Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Розпочалася повітряна Хресна хода Україною з чудотворними іконами та святинями

28 січня, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, розпочалася повітряна Хресна хода з чудотворними іконами та святинями — іконами Божої Матері: «Почаївська», «Призри на смирення», «Ізюмська (Піщанська)» та «Десятинна». Також на борту літака перебував ковчег зі святинями: часткою Хреста Господнього, частками мощів апостола Крискента, рівноапостольних Марії Магдалини та Ніни, великомучеників Пантелеімона Цілителя, Димитрія Солунського, мучеників Трифона, Харлампія, Анфіма Нікомідійського, мучениць Варвари, Ірини, преподобних Ісаакія Дамаскіна, Іова та Амфілохія Почаївських, Пелагеї Палестинської, святителів Григорія Богослова, Іакова Персіянина, Іоанна Милостивого.
Святині супроводжують: намісник Свято-Успенської Почаївської Лаври митрополит Почаївський Володимир, намісник Свято-Введенського монастиря міста Києва єпископ Фастівський Даміан, намісник Різдва Богородиці Десятинного монастиря міста Києва архімандрит Гедеон (Харон), ченці Почаївської Лаври.
Перед початком у Десятинному монастирі було звершено Божественну літургію.
Літак зі святинями тричі облетів Київ. Подальший маршрут побудовано у вигляді хреста. З Києва літак вирушить у Луганськ, де буде звершено посадку. З Луганська – в Ужгород, з Ужгорода – у Сімферополь, з Сімферополя – у Харків. З Харкова літак повертається до Києва.