Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Відбулася прес-конференція з нагоди привезення в місто Дарів волхвів

15 січня у Святій Успенській Києво-Печерській Лаврі відбулася прес-конференція з нагоди привезення в Київ 24 січня Дарів волхвів – однієї з небагатьох реліквій, що пов’язані із земним життям Спасителя.
Участь у прес-конференції взяли: протоієрей Георгій Коваленко — прес-секретар Предстоятеля УПЦ; протоієрей Віктор Іващук — координатор привезення Дарів волхвів в Київ, секретар Київської єпархії по місту Київ.
Дари волхвів будуть привезені в Київ вперше. Постійне місце їхнього зберігання – монастир святого Павла, що на Святій Горі Афон в Греції.
Дари волхвів будуть доступні прочанам протягом шести діб — з 24 по 30 січня — у Святій Успенській Києво-Печерській Лаврі. В ці дні можна буде помолитися Спасителю і доторкнутися реліквії, освяченої дотиком Новонародженого Месії.
Про поклоніння волхвів, що принесли дари – золото, ладан і смирну – Богонемовляті Христу, йдеться в Євангелії від Матфея.
Згідно з переказами, відображеними в письмових візантійських джерелах, Дари волхвів разом зі Своєю чесною ризою і поясом передала Єрусалимській Церкві Сама Пресвята Богородиця. В Єрусалимі дари перебували до IV ст., а за імператора Східної Римської імперії Аркадія (395-408) були перенесені в столицю Візантії — Константинополь. В афонський монастир св. Павла реліквію було передано в 1470 р., після захоплення Константинополя турками.