Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЖИТОМИР. Відбулись загальноєпархіальні збори духовенства єпархії

2 січня, під головуванням архієпископа Житомирського і Новоград-Волинського Никодима, у Спасо-Преображенському кафедральному соборі обласного центру відбулися чергові загальноєпархіальні збори духовенства Житомирської єпархії.
Перед початком зібрання керуючий архієрей провів стройовий огляд духовенства усіх благочинь єпархії, в ході якого ознайомився із зовнішнім виглядом священства. Владика закликав духовенство постійно дбати як про своє внутрішнє становище так і про належний для священика зовнішній вигляд, дотримуватись чистоти і порядку.
За усердні труди во благо святої Православної Матері Церкви, до свята Різдва Христового відзначив окремих кліриків високими церковними нагородами.
Продовжилося зібрання у нижньому поверсі собору, де Владика Никодим, зачитавши звіт, ознайомив духовенство із статистичними даними і з становищем справ у Житомирській єпархії за минулий рік, розповів про визначні події, довів до відома статистику щодо кількості зареєстрованих парафій, освячених храмів, рукоположеного духовенства, тощо. У ході бесіди архієрей звернувся до священиків зі словами заклику, у якому зосередив увагу на сутності пастирського служіння, порушив питання соціального служіння.
Оголосивши 2014 рік — «роком самоосвіти» Владика закликав присутніх бути більш зацікавленими у своєму покликані, бути розвинутими у різних сферах як духовних так і світських, більше читати духовних книг та отримувати корисну інформацію у різних джерелах інформаційного простору. Голова зборів закликав духовенство виявляти максимальну ретельність щодо належного утримання храмів, церковного начиння й побожного змісту чинопослідувань.
Також архіпастир привітав та вручив поздоровлення кожному, хто святкував протягом року свою ювілейну дату від народження.
Із своїми промовами прозвітували перед духовенством і керівники єпархіальних відділів, зокрема: голова відділу по взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями — протоієрей Стефан Маркевич, голова відділу релігійної освіти та катехізації, сім’ї та молоді — протоієрей Валентин Мороз, голова відділу місіонерства та соціального служіння — протоієрей Олег Целуєв, голова відділу по взаємодії з органами охорони здоров’я та медицини — протоієрей Орест Семотюк, голова відділу по роботі в пенітенціарних установах — протоієрей Зіновій Ромах, голова паломницького відділу — протоієрей Сергій Грицаюк та голова єпархіальної комісії по канонізації святих — протоієрей Михаїл Гоюк.
На завершення владика Никодим подякував усім за активну участь у загально-церковному житті, за ревне служіння в поточному році, за належне виконання своїх обов’язків. Від душі побажав, щоб: «Премудрий Творець оновлював тілесні і душевні сили, посилав Свої милості і щедроти, давав терпіння, бадьорості духу, довголіття і натхнення на цьому нелегкому шляху».
Звіт архієрея та звіти голів єпархіальних відділів будуть розміщені на сайті дещо пізніше.