Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

МІНСЬК. Митрополит Августин взяв участь у святкуванні Тезоімеництва Блаженнішого Митрополита Філарета і 35-річчя його служіння на Мінській кафедрі

14 грудня, у день пам’яті праведного Філарета Милостивого, у Свято-Духівському кафедральному соборі у м. Мінську (Республіка Білорусь) відбулося святкове Богослужіння, присвячене дню тезоіменитства Предстоятеля Білоруської Православної Церкви і 35-річчю його служіння на Мінській кафедрі.
У святкуваннях, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, взяв участь митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин, який у числі єпископату та духовенства співслужив Блаженнішому Митрополиту Філарету за Божественною літургією.
Після Богослужіння митрополит Августин від імені Української Православної Церкви привітав Митрополита Філарета з Днем Ангела та світлим ювілеєм та вручив йому орден святого апостола Андрія Первозваного, Києво-Печерську ікону Пресвятої Богородиці, а також пам’ятний подарунок.
У відповідь Митрополит Філарет подякував митрополиту Августину за привітання та удостоїв його ордену преподобної Єфросинії Полоцької.
Цього дня митрополит Августин разом із секретарем Білоцерківської єпархії протоієреєм Михайлом Кобулеєм та настоятелем Свято-Миколаївського храму мікрорайону Привольний протоієреєм Анатолієм Іващуком побував у Посольстві України в Республіці Білорусь, де мав зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Єжелем Михайлом Броніславовичем.