Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

МУКАЧЕВО. 16 грудня — день Ангела керуючого єпархією — архієпископа Феодора

СЛОВО ПРИВІТАННЯ ВИСОКОПРЕОСВЯЩЕННІШОМУ ФЕОДОРУ,
АРХІЄПИСКОПУ МУКАЧІВСЬКОМУ І УЖГОРОДСЬКОМУ,
ВІД ІМЕНІ ДУХОВЕНСТВА ТА ВІРЯН МУКАЧІВСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЄПАРХІЇ
З НАГОДИ СВЯТКУВАННЯ ДНЯ АНГЕЛА

Ваше Високопреосвященство, дорогий наш Архіпастир!

Кожного року, 16 грудня Христова Церква молитовно вшановує пам’ять священномученика Феодора, архієпископа Олександрійського — Вашого Небесного покровителя. Прийміть, дорогий наш Владико, в цей день найщиріші привітання від священнослужителів, чернецтва Мукачівської Православної єпархії та багаточисельної пастви.
Від усієї повноти древньої Мукачівської Православної єпархії вітаємо Вас, Ваше Високопреосвященство, з днем Вашого Ангела!
Ваш шлях до архієрейства розпочався в стінах Тройце-Сергієвої Лаври біля раки преподобного Сергія де над Вами був звершений монаший постриг з іменем Феодор на честь священномученика Феодора, архієпископа Олександрійського. З того часу пройшло вже багато років. За весь цей час Вам завжди допомагав і допомогає Ваш небесний покровитель, який теж був святителем з великої букви.
При Вашому архієрействі Мукачівська єпархія отримала друге дихання і це дихання дали їй Ви. У своєму житті Ви завжди дотримуєтеся золотої євангельської істини, яка декларує любов людини до Бога і любов людини до людини. «Ви благовіствуєте мир далеким і близьким» (Єф. 2, 17). Справжність і непідробність Вашого архіпастирства полягає у щирості, відвертості, простоті і любові до пастви. Це відчувається і переживається нами, щодня. Ви впевнено ведете церковний корабль Мукачівської єпархії до пристані миру і злагоди. Ваші слова «ніколи, нічого не бійтеся» говорять про стан Вашої душі і віри.
Сьогодні, Владико, від всієї душі бажаємо Вам, щоб по молитвах Вашого Небесного Покровителя Господь дарував Вам духовних і тілесних сил, бадьорості духа, благословенних успіхів у всіх Ваших починаннях в славу Божу в нелегкому архіпастирському служінні.
В цей знаменний для Вас день, ми молимось за Ваше здоров’я та довголіття, просимо Господа, щоб Він утішив Вас своїм небесним благословенням.

Іс полла еті, Деспота, Ваше Високопреосвященство!
Священнослужителі, чернецтво та віряни Мукачівської єпархії