Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

МУКАЧЕВО. Відбулася щорічна зустріч представників релігійних конфесій краю з губернатором області

17 грудня в Закарпатській обласній державній адміністрації відбулася вже традиційна, щорічна зустріч представників головних релігійних конфесій краю з очільником краю – О.О. Ледидою.
Мукачівську Православну єпархію з благословення архієпископа Мукачівського і Ужгородського Феодора на зустрічі представляли референт архієпископа Феодора – протоієрей Василій Юрина та голова Інформаційного відділу єпархії – протоієрей Олександр Монич.
Губернатор у своєму слові до присутніх підкреслив, що станом на сьогоднішній день в Закарпатській області немає жодних міжконфесійних проблем. Зокрема очільник області сказав: «Ми цінимо міжконфесійний мир в області, за що ми всім Вам дякуємо. Гарно також дякую всім конфесіям за активну участь в святкуванні 1025-річчя Хрещення Київської Русі».
На зустрічі жваво обговорювалися питання економічного, політичного, морального та етнонаціонального характерів. Активно йшла мова про євроінтеграційні процеси в Україні і на Закарпатті. Окремою темою дискусії стали питання традиційної сім’ї, питання впливу на мораль людей сучасного світу, земельні питання, тощо.
«Церква є аполітичною. Мета Церкви – спасіння людини, а не політика. Церква проти будь-якого насилля в будь-яких проявах» — підсумували релігійні представники.
В кінці зустрічі губернатор подякував всім присутнім за зустріч і привітав всіх з наступаючими святами Нового року та Різдва Христового.