Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Представники ветеранських організацій Волині отримали подарунки від митрополита Ніфонта

2 грудня представники ветеранських організацій Волині отримали продуктові набори, які вручив їм митрополит Волинський і Луцький Ніфонт. Очільники ветеранських організацій також отримали від архієрея подячні грамоти.
«Дуже приємно, що нині Церква має можливість допомагати людям. Ми молимось, дорогі ветерани, щоб Господь укріпляв ваше здоров’я, давав вам сили для того, щоб ви могли виховувати ваших онуків, розповідали їм про ту біду, яку в XX столітті наш народ пережив під час війни. І щоб вони цього не допускали в майбутньому. Здоров’я вам і щастя» — сказав митрополит Ніфонт.
Участь у благодійній акції взяли священнослужителі Волинської єпархії та вихованці Волинської духовної семінарії. Особистий секретар митрополита Волинськогоі Луцького протоієрей Валентин Марчук зауважив, що Волинська єпархія УПЦ і надалі продовжуватиме реалізовувати благодійні заходи: «кожен храм Луцька незабаром стане своєрідним соціальним центром. Священик буде знати тих, кому потрібна допомога, спільно із працівникми соціальних стурктур буде допомагати, в першу чергу духовно, але і матеріально ми будемо намагатись допогати ветеранfм, неповносправним. Сподіваємось на підтримку нашої влади, благодійників»
«Ми дякуємо Богу за те, що маємо такого архієрея, як ви, наш дорогий митрополит Ніфонт. Храни вас Бог», — зауважила, дякуючи архієрею, голова первинної ветеранської організації Луцька «Оберіг» Марія Мацюк.
До справи допомоги ветеранам долучився, зокрема, православний молодіжний волонтерський рух «Омофор». За словами координатора цієї організації студента IV курсу ВДС Івана Шемедюка у теперішній складній політичній ситуації православну молодь Волині об’єднує бажання творити добро. Юнаки та дівчата прикладають зусиль, щоб допомогти тим, хто потребує уваги і любові, виконуючи слова Спасителя «що одному з малих цих ви зробили – Мені ви зробили».