Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Православні вірні села Печихвости відзначили престольне свято та 305-ту річницю місцевого храму

День свята Введення у Храм Пресвятої Богородиці цього року був не тільки престольним святом Свято-Введенського храму села Печихвости Мар’янівського благочиння, а і днем, коли прихожани відзначали 305-річницю з дня побудови та освячення храму та 505-ту річницю існування села.
В день свята урочисту Божественну Літургію очолив особистий секретар митрополита Волинського і Луцького Ніфонта протоієрей Валентин Марчук. Літургію служили 22 священника, серед яких був і Мар’янівський благочинний протоієрей Миколай Черняк.
Зі словом проповіді до вірних звернувся настоятель Свято-Покровської церкви села Воютин Луцького районного благочиння протоієрей Олександр Насарчук. Батюшка наголосив на тому, що свято Введення до Храму Пресвятої Богородиці повинно нагадувати вірним про початок спасіння людства Христом-Спасителем, адже саме тоді первосвященик Захарія побачив, по натхненню Святого Духа,у Діві Марії Матір Месії. «Сьогодні початок Божого благословення і провіщення про спасіння людей», — так. як розповів отець Олександр говорить і тропар свята.
Після Літургії відбувся хресний хід навколо храму.