Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. У Деснянському районі буде відкрито Ротонду Божої Матері “Пантеон пам’яті”

9 грудня в Деснянській районній адміністрації Києва благочинний Деснянського благочиння Східного київського вікаріатства протоієрей Димитрій Григорак взяв участь в черговому зібранні щодо відкриття архітектурного елементу Ротонди Божої Матері «Пантеон пам’яті». Відкриття та освячення пам’ятнику відбудеться 14 грудня 2013 року о 10:30 на перетині вулиць Бальзака та Ніколаєва.
Ротонда «Пантеон пам’яті» входить в зону Меморіалу «Пам’яті жертв Чорнобиля», заплановану як зона пам’яті міст, селищ, що потрапили у 30-ти кілометрову зону відселення, учасників ліквідації аварії на Чорнобильській атомній електростанції та людей, які загинули внаслідок Чорнобильської катастрофи.
Ротонда представляє собою споруду діаметром 14 м та висотою 6,65 м, по периметру кола знаходяться 15 колон, що символізують країни, які брали участь у ліквідації Чорнобильської аварії. Колони висотою 3,5 м виконані в металево-бетонній конструкції з облицюванням гранітними елементами. На монолітному поясі, що об’єднує всі колони, розміщені національні герби — символи всіх колишніх республік Радянського Союзу.
В центрі композиції знаходиться скульптурний елемент «Покрова Пресвятої Богородиці», яка є символом нашого народу. На арочному фризі колони написано молитву Пресвятої Богородиці. Автором скульптури є член Національної Спілки художників України, член-кореспондент Петровської академії наук та мистецтв Микола Зноба.