Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Настоятель столичного храму провів духовну бесіду з членами клубу “Золота осінь” у бібліотеці

15 грудня з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира настоятель храму на честь мучеників Адріана і Наталії протоієрей Роман Матюшенко зустрівся з членами клубу «Золота осінь» у бібліотеці імені В. Кучера.
Завідуюча бібліотекою подякувала отцю Роману за співпрацю у розвитку духовності нашого народу. «Бібліотека і Церква є осередками культури та духовності, які так необхідні нашому суспільству,» — зазначила фахiвець бiблioтечноi справи.
Священик провів бесіду про духовне і тілесне здоров’я, про справжню духовність та хибний духовний шлях у сучасному світі. «Багато людей, маючи тілесні хвороби, звертаються до цілителів, які використовують православну символіку але нав’язують людям хибний невірний спасіння. Церква в усі часи застерігала людство не втручатися в духовний світ без належних духовних знань, тому що це може привести як до тілесних хвороб, так і до вічної загибелі», — зазначив протоієрей Роман.
Слухачі жваво цікавилися православним віровченням, питаннями духовного життя, а наприкінці зустрічі попросили розповісти священика про життя святителя Миколая Чудотворця.
Після спілкування народний ансамбль виконав піснеспiв про святителя Миколая, а також інші народні пісні. Зворушливо прозвучав вірш про молитву в супроводі гри на скрипці. Традиційно, отець Роман запросив учасників клубу до відвідування Києво-Печерської Лаври та храму на честь мучеників Адріана і Наталії. На згадку про зустріч він подарував усім присутнім видання парафіяльної газети та акафіст покровителям храму.