Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЖИТОМИР. Канцлер єпархії взяв участь в круглому столі національних меншин України

17 грудня, в м. Житомирі вперше відбувся круглий стіл національних меншин України. Організатором від обласного центру став Біслан Гелагаєв, котрий представляє міжнародну організацію «Інтернаціональний Союз».
Олександр Харченко, заступник голови МГО «Інтернаціональний Союз» був модератором круглого столу. Оголосивши регламент зустрічі, він заявив: «Ми створили нашу міжнародну громадську організацію з метою, щоб нас почули. Вона побудована на горизонтальному принципі, а це означає, що всі діаспори м. Житомира та Житомирської області можуть брати участь в діяльності організації, і всі мають однаково рівні права». На цю зустріч були запрошені також усі представнки релігійних організацій.
По благословінню архієпископа Житомирського і Новоград-Волинського Никодима, в круглому столі взяв участь зав.канцелярією, прот. Сергій Грицаюк, який закликав бути не тільки толерантними, а й поважати вибір кожної особистості не зважаючи на її релігійні переконання. Також священик побажав усім миру, добра та реалізації задуманого.