Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Участь вінницького дитячо-молодіжного хору у Міжнародному фестивалі стає можливою, завдяки підтримці народного депутата Г. Калетніка

2 грудня відбулася зустріч народного депутата України Григорія Калетніка з дитячо-молодіжним хором Спасо-Преображенського кафедрального собору м. Вінниці. За кілька днів талановитий колектив, який неодноразово виборював гран-прі на міжнародних фестивалях та конкурсах, вирушить у чергову подорож до Польщі. 6-8 грудня хор візьме участь у IV Міжнародному фестивалі Різдвяних піснеспівів у м. Краків. Григорій Калетнік став головним меценатом цієї поїздки.
Ще на початку року Григорій Миколайович, на запрошення митрополита Вінницького і Барського Симеона. побував на Різдвяному концерті, яким архієрейський дитячо-молодіжний хор відзначав своє 20-річчя. Зі сцени обласного музично-драматичного театру, де відбувалося яскраве пісенне дійство, народний депутат пообіцяв зробити дітям подарунок – подорож за кордон. Коли така нагода трапилася, і хор отримав запро-шення взяти участь у престижному міжнародному фестивалі, Григорій Миколайович дотримав свого слова. Він подарував хору 120 тисяч гривень, оплативши дорогу, харчування та проживання чималого колективу, який налічує понад 60 учасників.
Зустріч депутата з дітьми відбувалася у храмі, де вони щонеділі співають за літургією. Спілкування розпочалося з того, що Григорій Миколайович подякував хористам за їх-ню творчість, яка подобається багатьом людям і завдяки якій Вінниччина прославляється далеко за межами України: в Польщі, Сербії, Молдові, Білорусі. Депутат розповів дітям і православній молоді про свою діяльність, не лише як політика, а як Президента Вінницького національного аграрного університету, у якому, до речі, планується запровадження предмету теологія, який поширений в університетах Європі, але поки що мало розповсюджений у вузах України.
Григорій Миколайович розповів хористам про храм на честь святителів Василія Вели-кого, Григорія Богослова та Іоанна Златоустого, який будується на території універси-тету. Нещодавно відбулося освячення куполів храму , яке звершили три архієреї на чо-лі з митрополитом Симеоном. Президент університету запросив дитячо-молодіжний хор співати під час урочистого освячення університетського храму після завершення будівельних робіт.
У свою чергу діти подякували Григорію Калетніку за допомогу, завдяки якій у них з’явилася можливість здійснити ще одну свою мрію. Хористи подарували депутату квіти і диски зі своїми піснями. Григорій Миколайович зауважив, що матиме нагоду прослухати диски під час поїздки до Києва, а наразі попросив заспівати хор щось з репертуару, який звучатиме на фестивалі у Польщі.
Діти під керівництвом свого диригента Наталії Кременюк залюбки виконали для гостя кілька різдвяних піснеспівів, а також, за традицією, заспівали йому «многая літа». На згадку про зустріч хористи подарували Григорію Миколайовичу ікону Святої Трійці, а він побажав хору гарного виступу у Польщі і перемоги у конкурсі.
Розставалися молодь і депутат як давні і щирі друзі. А для того, щоб закріпити і продовжити цю дружбу, Григорій Калетнік запросив хор одразу після закордонної поїздки обов’язково відвідати аграрний університет, де на молодих співаків чекає теплий і щирий прийом.