Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Соціальні представники єпархії міста підбили підсумки діяльності за рік та обговорили напрямки подальшої роботи

15 грудня відбулося зібрання соціальних працівників першого та другого благочиння м. Вінниці. Нараду очолив митрополит Вінницький та Барський Симеон. У зібрані брали участь: керівник відділу благодійності та соціального служіння ієрей Олександр Орайло; керівник відділення відділу благодійності та соціального служіння першого благочиння Завертанна Ірина Іванівна; керівник відділення відділу благодійності та соціального служіння другого благочиння Грозна Наталя Зорянівна; координатори Округів та соціальні працівники храмів м. Вінниці.
Основною темою зборів міських відділень було звітування міських відділень за 2013 рік, а також обговорювався план діяльності на 2014 рік.
У вступному слові владика Симеон підкреслив: «соціальне служіння є одним з найбільш важливих завдань Церкви: це діяльне і практичне вираження заповіді християнського милосердя і любові, це священне покликання і моральний обов’язок кожного християнина. Справи милосердя допомагають людині знайти любов, а разом з нею жертовність, довготерпіння, лагідність та інші християнські чесноти. Милосердне служіння є невід’ємною частиною повноцінного життя парафіяльної спільноти. При цьому соціальна діяльність в Церкві повинна будуватися так, щоб не дублювати систему державних соціальних установ, а перетворювати її, вносити дух любові, самовідданої допомоги ближньому. Саме ці принципи організації соціальної роботи, затверджені в документі Архієрейського Собору, взяті за основу для побудови діяльності нашого єпархіального Відділу благодійності та соціального служіння».
Владика зазначив, що в 2013 році відділ благодійності та соціального служіння нашої єпархії був структурно реорганізований. В кожному храмі обрано соціальних працівників, на установчому зібрані вибрано керівників відділень відділу, та координаторів Округів. Напрацьовані організаційні документи, методичні рекомендації для діяльності відділу. Митрополит Симеон зауважив, що за короткий відрізок часу було зроблено багато добрих справ, як у храмах, так і в Округах благочинь.
За активну багатолітню діяльність в справах милосердя «Архієрейською відзнакою» владика Симеон нагородив: заступника керівника відділення відділу другого міського благочиння – координатора 5 Округу – соціального працівника храму Святителя Тихона Патріарха Московського – Володимира Балицького, та координатора першого Округу, першого міського благочиння – соціального працівника храму Чуда Архістратига Михаїла Валентину Августінову
В заключному слові митрополит Симеон подякував всім присутнім за плідну працю, та побажав успішної роботи у 2014 р.