Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Дитячо-молодіжний хор Преображенського собору привітав зі святами вчену раду та президента аграрного університету

Напередодні новорічних свят і свята Різдва Христового дитячо-молодіжний хор Спасо-Преображенського кафедрального собору відвідав Вінницький національний аграрний університет. Колектив привітав з прийдешніми святами вчену раду університету та його президента народного депутата України Г.М. Калетніка, котрий є одним з головних меценатів хору. Нещодавно за його допомоги юні вінничани взяли участь у Міжнародному фестивалі різдвяних піснеспівів, який проходив у польському місті Кракові, де вінницький хор здобув золотий диплом. Тепер хористи особисто зустрілися з Григорієм Калетніком та подякували йому за підтримку.
Перед виступом хору секретар Вінницького єпархіального управління протодиякон Владислав Демченко зачитав вітальне слово для президента, викладачів та студентів університету від митрополита Вінницького і Барського Симеона. Після офіційного привітання прозвучали колядки та народні пісні у виконанні дитячо-молодіжного хору, які стали чудовим передсвятковим подарунком для викладачів вузу.
Під час відвідання аграрного університету юні хористи мали можливість познайомитися з його історією, традиціями, оглянути корпуси і навчальні аудиторії, а також побувати на місці будівництва храму на честь трьох святителів Василія Великого, Григорія Богослова та Іоанна Златоустого, який будується на території університету за ініціативи та сприяння народного депутата України Григорія Калетніка.