Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ПОЛТАВА. Святкування 350-річчя проголошення міста Гадяча гетьманською столицею України

Святкування 350-річчя проголошення міста Гадяч гетьманською столицею України розпочалося театралізованим дійством на вулиці Гетьманській біля пам’ятного знака, встановленого до цього свята. Козаки вершники та піші козаки впевнено рухалися центральними вулицями міста, привертаючи увагу гадячан та гостей міста. Рухаючись за ними, можна було безпомилково потрапити до місця святкування. Учасники свята почули наказ гетьмана Івана Брюховецького про перенесення гетьманської резиденції до міста Гадяча. Міський голова Гадяча Тетяна Савченко отримала від козаків булаву, привітала гадячан із святом і побажала бути гідними нащадками величної Козацької доби.
Продовжилось святкування урочистою ходою всіх присутніх до пам’ятника розташованого на розі вулиці 50 років Жовтня та вулиці Шевченка.
Відкриття новозбудованого пам’ятника Тарасу Григоровичу Шевченку відбулося за участю голови Полтавської обласної державної адміністрації Олександра Васильовича Удовіченка, голови Гадяцької райдержадміністрації Володимира Беседи та голови Гадяцької районної ради Олександра Міняйла та багатьох гостей. В урочистій обстановці відбулося відкриття та освячення пам’ятника Великому Кобзарю.
Продовжились урочистості в кіноконцертному залі «Дружба» та на площі Соборній міста Гадяча.