Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ПОЛТАВА. Президент України підписав Указ «Про заходи щодо відзначення 400-річчя заснування Мгарського монастиря»

Указ Президента України Віктора Януковича «Про заходи щодо відзначення 400-річчя заснування Мгарського монастиря» підписано на підтримку ініціативи предстоятеля Української православної церкви митрополита Київського і всієї України Володимира.
Згідно з Указом, Кабінету Міністрів України разом із Полтавською обласною державною адміністрацією доручено опрацювати питання щодо здійснення протягом 2014-2019 років заходів зі збереження, ремонту, реставрації та реабілітації споруд та об’єктів, розташованих на території та землях Мгарського монастиря.
У свою чергу, Міністерство культури України разом із Полтавською обласною державною адміністрацією зобов’язані організувати і провести урочисті заходи з нагоди 400-річчя заснування Мгарського монастиря.
Держкомтелерадіо має забезпечити висвітлення в засобах масової інформації заходів, присвячених 400-річчю заснування Мгарського монастиря.

УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 646/2013
Про заходи щодо відзначення 400-річчя заснування Мгарського монастиря

Ураховуючи історичне і духовне значення Мгарського монастиря (с.Мгар Лубенського району Полтавської області), з нагоди відзначення у 2019 році 400-річчя його заснування та з метою сприяння збереженню ансамблю пам’яток архітектури національного значення постановляю:
1. Кабінету Міністрів України разом із Полтавською обласною державною адміністрацією опрацювати питання щодо здійснення протягом 2014-2019 років заходів зі збереження, ремонту, реставрації і реабілітації споруд та об’єктів, розташованих на території і землях Мгарського монастиря, зокрема:
реставрації дзвіниці монастиря, відтворення екстер’єрів, інтер’єрів та іконостаса Спасо-Преображенського собору, відновлення монастирського паркану, забезпечення благоустрою території монастиря;
реконструкції мережі електрозабезпечення, зокрема, для здійснення художнього освітлення ансамблю споруд монастиря;
будівництва корпусу бібліотеки та забезпечення ремонту господарського корпусу монастиря;
реставрації та впорядкування пам’ятника жертвам голодомору «Курган скорботи», а також благоустрою прилеглої до пам’ятника території.
2. Міністерству культури України разом із Полтавською обласною державною адміністрацією організувати і провести урочисті заходи з нагоди 400-річчя заснування Мгарського монастиря.
3. Державному комітету телебачення і радіомовлення України сприяти висвітленню в засобах масової інформації заходів, присвячених 400-річчю заснування Мгарського монастиря.

Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ

22 листопада 2013 року