Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

НІКОПОЛЬ. Архієпископ Єфрем відвідав будівельний майданчик майбутнього храму ікони Божої Матері «Цілителька»

У свято ікони Божої Матері «Усіх скорботних Радість» архієпископ Криворізький і Нікопольський Єфрем відвідав будівельний майданчик майбутнього православного храму на честь ікони Божої Матері «Цілителька» у мікрорайоні Нікопольбуд м. Нікополя на запрошення настоятеля храму протоієрея Михаїла Самокаєва.
Релігійна громада на честь ікони Божої Матері «Цілителька» була зареєстрована у 2008 році, коли постало прохання працівників трубних підприємств про необхідність відкриття православного храму в районі Соцміста. Тоді було вирішено збудувати новий храм на території першої міської лікарні. За короткий час настоятель храму протоієрей Михаїл Самокаєв зумів організувати дружний прихід, налагодити літургійне життя та оформити документацію. Зараз поряд з маленьким храмом-вагончиком розпочато будівництво дерев’яної церкви легкої конструкції. Цей тимчасовий однокупольний храм має вмістити всіх бажаючих помолитися жителів мікрорайону. Крім того, в майбутньому планується побудувати величний кам’яний храм, який має стати окрасою міста, та під який вже вирито великий котлован.
У плані візиту владика Єфрем оглянув земельну ділянку, ознайомився з планом будівництва тимчасового дерев’яного храму, після чого благословив настоятеля та його помічників на успішну та плідну роботу по будівництву нового православного храму.