Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Митрополит Ніфонт благословив учасників Форуму інституцій соціально-психологічного спрямування в рамках якого відбувся концерт «Подаруй надію, подаруй тепло»

6 листопада, уже втретє, в Луцьку відбувся Форум інституцій соціально-психологічного спрямування. Цього року вперше в рамках заходу відбувся концерт вихованців та активістів громадських організацій «Подаруй надію, подаруй тепло». Захід був організований Центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Луцької міської ради спільно за інформаційної підтримки ВОДТРК. Участь у заході взяв, а також благословив його учасників митрополит Волинський і Луцький Ніфонт.
«Сьогодні ми зібрались тут для того, щоб побачити творчість тих людей, які мають нужду. Церква завжди допомагала таким людям. Церква – це душа народу, це – тіло Христове, душею якого є Дух Святий. І дійсно приємно творити добро. Я пригадую випадок зі свого життя, коли я був студентом Московської духовної семінарії. Одного разу, коли я виходив після Богослужіння з Успенського собору Троїце-Сергієвої Лаври, я подав милостиню молодому юнаку, який був незрячий. Його долоня була така холодна, і він попросив «погрійте мені руку вашими руками». Ми так і подружились, і він розповів, що до того, як втратив зір — гарно співав, але коли він осліп, то батьки від нього відмовились, віддали у притулок для незрячих. Звідти він втік і ось так і поневіряється. Але знаходились добрі люди, які йому допомагали. А тут є і представники організацій, які як раз і допомагають нужденним. Отож нехай Господь благословить вас усіх, і цей захід», — сказав,у своєму вітальному слові до присутніх владика Ніфонт. Також архіпастир передав кожній громадській організації у подарунок електричні чайники.
На концерт завітав також і Луцький міський голова Микола Романюк.
Концертна програма була доволі різноманітною. Так, зокрема, юні підопічні ВОГО «Янголята» під керівництвом своїх вожатих представили очам присутніх «Казку про солом’яного бичка», а вихованці центру «Джерело життя» продемонстрували доволі оригінальний хореографічний етюд «Дитинство». після якого подарували глядачам, втому числі митрополиту Ніфонту і меру Луцька Миколі Романюку повітряні кульки.
«Я щиро хочу подякувати владиці Ніфонту, за те, що завжди він бере активну участь у реалізації благодійних і соціальних проектів. Щиро дякую всім керівникам присутніх тут громадських організацій за їх роботу із дітьми, молоддю, особливо із тими хто потребує допомоги», — сказав, у своєму слові до присутніх Луцький міський голова Микола Романюк.
Він також вручив відзнаки керівникам присутніх на заході громадських організацій.
А завершилось дійство гала-концертом, на завершенні якого учасники Спілки громадських організацій «Молодіжна платформа» Віталіна Семчук та Олександр Ліванцов виконали пісенну композицію «Моя родина».