Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КРИВИЙ РІГ – ДНІПРОПЕТРОВСЬК. Клірики Криворізької єпархії взяли участь в обласних Архангело-Михайлівських читаннях

25 листопада за благословенням митрополита Дніпропетровського і Павлоградського Іринея у приміщенні Дніпропетровського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти відбулися ХІ обласні Архангело-Михайлівські філософсько-богословські читання. Метою читань на тему «Становлення духовної особистості в контексті сучасних світоглядних трансформацій» було осмислення сучасного стану духовно-моральної освіти та виховання, накреслення шляхів їх подальшого розвитку в контексті становлення нової освітньої парадигми в Україні в добу глобалізації.
Почесним головою організаційного комітету виступив митрополит Дніпропетровський і Павлоградський Іриней, а членами оргкомітету – перший проректор ДОІППО Довгополий В.Г., завідуюча навчально-методичним відділом ДОІППО Кравченко Т.М., доцент кафедри філософії освіти ДОІППО Рогова О.Г., доцент кафедри випереджаючої освіти для сталого розвитку ДОІППО Карпань І.С., методист ДОІППО Скакун Н.М., а також завідувач відділу освіти Дніпропетровського єпархіального управління протоієрей Сергій Рєзніков.
Від Криворізької єпархії за благословенням архієпископа Криворізького і Нікопольського Єфрема участь в конференції взяли настоятель храму мученика Іоанна Воїна м. Кривого Рогу протоієрей Валентин Очковський та настоятель Трьохсвятительського храму м. Кривого Рогу протоієрей Василій Сніжко. Робота читань здійснювалась за такими напрямками:
- духовно-ціннісна освіта та виклики глобалізації;
- сучасні форми освітньої репрезентації філософії християнства;
- духовно-культурні та сімейні цінності християнства в дитячому та підлітковому середовищі.
Після підведення підсумків читань голова наукового комітету ректор Дніпропетровського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Романенко М.І. виразив сподівання на проведення в подальшому виїзної конференції з питань сучасної духовно-моральної освіти у м. Кривому Розі.