Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Духовенство Деснянського благочиння взяло участь у прибиранні столичного парку “Кіото”

9 листопада з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира духовенство Деснянського благочиння Південного київського вікаріатства на чолі з благочинним протоієреєм Димитрієм Григораком за підтримки КО «Зеленбуд» Деснянського району Києва взяло участь у прибиранні столичного парку «Кіото».
Цю акцію чистоти було започатковано за ініціативи протоієрея Димитрія Григорака, щоб духовенство могло внести свій внесок у поліпшення місць відпочинку киян.
Все благочиння прийняло участь у прибиранні: настоятель храму на честь великомученика Георгія ієрей Валерій Позняков, настоятель храму на честь Миколая Чудотворця протоієрей Федір Золотницький, настоятель храму на честь Миколи Святоші протоієрей Павло Барщик, настоятель храму на честь ікони Божої Матері «Цілительниця» протоієрей Олександр Рудницький, клірик храму на честь мученика Тріфона диякон Павел Халков, клірик храму на честь мучеників Адріана і Наталії диякон Василій Склезь.
У вересні 2011 року спільно з членами японської делегації у парку «Кіото» було висаджено алею сакур. Дерева висаджені в два ряди вздовж пішохідних доріжок з внутрішньої сторони та простягнулись на відстань 987 метрів вздовж Броварського проспекту та налічують 360 голландських саджанців. 28 квітня 2012 року в парку відбулася урочиста церемонія фіксації нового рекорду Гіннеса — найдовшої в світі алеї сакур.