Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Вінницька єпархія допомогла організувати фотовиставку «Кольори Православ’я. Польща»

Вінницька єпархія допомогла організувати фотовиставку міжнародного інтернет-ресурсу OrthPhoto.net «Кольори Православ’я. Польща» у Києві. Це стало продовженням партнерських відносин між єпархією та польською організацією «Православна ініціатива OrthNet».
Відкриття виставки відбулося 23 листопада в галереї «Соборна», яка діє при Духовно-просвітницькому центрі кафедрального собору на честь Воскресіння Христового, в день святкування четвертої річниці відкриття центру. Захід відвідали гості з Польщі, представники Посольства Республіки Польщі в Україні, ключар кафедрального собору на честь Воскресіння Христового, вікарій Київської митрополії, єпископ Бородянський Варсонофій та духовенство Київської єпархії. Вінницьку єпархію представляв прес-секретар Богдан Бондар.
У своєму вітальному слові владика Варсонофій також подякував організаторам виставки «Кольори Православ’я. Польща». «Виставка є дуже цікавою, адже знайомить нас з Польською Православною Церквою, її богослужбовим життям та особливостями традицій через фотознімки, зроблені вірянами».
Координатор сайту OrthPhoto.net Олександр Василюк подякував колективу Духовно-просвітницького центру за можливість проведення виставки в їхній галереї, та запросив охочих реєструватися на сайті й публікувати на ньому свої фотографії. «Таким чином ми зможемо зібрати фотовиставку про усе світове Православ’я. А, можливо, в скорому часі будемо демонструвати в Польщі чи деінде виставку про Православну Церкву вашої держави» — зауважив Олександр.
Він також подякував Вінницькій єпархії, та особисто митрополиту Симеону, за допомогу в підготовці експозиції та інших організаційних питаннях.