Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЖИТОМИР. На Житомирщину прибула чесна правиця святого великомученика Георгія

28 листопада на Житомирщину прибула чесна десниця святого великомученика і побідоносця Георгія. Першими світову святиню Православ’я зустрічали духовенство та віряни міста Бердичева на чолі із керуючим архієреїм, архієпископом Житомирським і Новоград-Волинським Никодимом.
На святкову зустріч зібралося чимало богомольців, серед яких і представники влади, зокрема міський голова — Мазур Василь Костянтинович. Чесна правиця угодника Божого була торжественно перенесена до Свято-Миколаївського собору, де архієпископ Никодим із духовенством звершив молебень.
29 листопада, о першій годині дня, святиню зустрічатимуть у місті Житомирі. Урочистою хресною ходою ковчег із мощами буде перенесено до Спасо-Преображенського кафедрального собору. Для поклоніння вірян собор працюватиме цілодобовов, в рамках події буде створено і відкрито «гарячу лінію» громадської організації «Самопоміч», представники котрої допоможуть людям з особливими потребами дістатися до Спасо-Преображенського кафедрального собору.
1 грудня свята десниця Георгія Побідоносця буде представлена для поклоніння вірян у Свято-Троїцькому кафедральному соборі міста Новограда-Волинського.