Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Молодіжний відділ єпархії вчетверте зібрав молодь на неформальну зустріч «АтмоСфера»

10 листопада в приміщенні недільної школи собору Різдва Богородиці, що на П’ятничанах, відбулася четверта «АтмоСфера» — неформальна зустріч молодих людей Вінниці. Більше чотирьох годин непомітно пролетіло в навчанні, спілкуванні, веселих іграх та конкурсах.
Темою зустрічі цього разу стало море: морські подорожі, пригоди та навіть кулінарія. Присутні здійснили уявну подорож країнами та континентами світу, милуючись їхньою красою та занурюючись в їхню культуру. Учасники зустрічі мали змогу з різних сторін ознайомитися з Ізраїлем, Ірландією, Грузією, Грецією та країнами Африканського континенту. Об’єднало такі кардинально різні землі, звичайно, Православ’я та його особливості на цих територіях. У кожній країні молодь особисто випробувала різні національні традиції – дізналася про історію відомої єврейської пісні «Хава нагіла», вивчила елементи грецького танцю «Сіртакі» та спробувала приготувати страву з лавашу та багато іншого.
Підсумок вечору організатори підвели побажанням завжди слідувати словам Господа, приведеним в наступному уривку з Євангелія: «Итак, не ищите, что вам есть, или что пить, и не беспокойтесь, потому что всего этого ищут люди мира сего; ваш же Отец знает, что вы имеете нужду в том; наипаче ищите Царствия Божия, и это всё приложится вам. Не бойся, малое стадо! ибо Отец ваш благоволил дать вам Царство. Продавайте имения ваши и давайте милостыню. Приготовляйте себе влагалища не ветшающие, сокровище неоскудевающее на небесах, куда вор не приближается и где моль не съедает, ибо где сокровище ваше, там и сердце ваше будет».
На завершення молоді люди зробили колективну фотографію та виразили бажання зустрітись якнайшвидше на наступній «АтмоСфері».