Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Митрополит Симеон молитовно відзначив день свого народження

3 листопада в Спасо-Преображенському кафедральному соборі м. Вінниці відбулося святкове Богослужіння з нагоди Дня народження керуючого єпархією митрополита Вінницького і Барського Симеона.
Літургію в цей день звершили три архієреї: митрополит Вінницький і Барський Симеон, архієпископ Житомирський і Новоград-Волинський Никодим, єпископ Володимир-Волинський і Ковельський Володимир. Архіпастирям співслужили священики міста Вінниці, благочинні єпархії та гості з інших єпархій.
На літургії, під час Малого входу, митрополит Симеон зауважив, що Блаженнішим Митрополитом Київським і всієї України Володимиром клірики Вінницької єпархії були удостоєні богослужбових нагород: архімандрит Серафим (Поворозник) та протоієрей Олег Макар – служінням літургії з відкритими Царськими вратами до «Отче наш»; протоієрей Богдан Маліновський та протоієрей Володимир Тютенко були нагороджені митрами.
По закінченні літургії митрополита Симеона з днем народження привітали архієпископ Никодим та єпископ Володимир. «Владико, за час свого пастирського служіння Ви заклали зерна віри в серцях багатьох людей. Вас знають, поважають і, більше того – люблять. Хочеться в цей день подякувати Богу за безцінний дар віри та молитви, який Ви отримали Від Нього, і якому навчаєте свою паству» — зауважив владика Никодим.
«Бог покликав Вас в цей світ і благословив Вам подвиг апостольського служіння. Нехай же Господь і надалі посилає Вам радість та здоров’я – для спасіння Вашої душі та душ ввіреної Вам пастви» — побажав єпископ Володимир.
Після цього від імені духовенства єпархії владику Симеона привітав ключар кафедрального собору протоієрей Василій Рішко.
Також владику привітав благодійник єпархії народний депутат України Продивус Володимир Степанович. Йому архіпастир вручив ювілейну відзнаку з нагоди 80-річчя Вінницької єпархії.
Насамкінець владику з днем народження вітали архієрейський та дитячий хори собору, гості, котрі прибули на Богослужіння та соборні парафіяни.
Також в цей день владику вітали голова Вінницької обласної ради Сергій Пилипович Татусяк , мер міста Вінниці Володимир Борисович Гроймсан та народний депутат України, ректор Вінницького національного аграрного університету Григорій Миколайович Калетнік.