Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. В с. Агрономічне буде збудовано храм та православний навчальний комплекс

Закладка першого каменю та молебень на початок будівництва храму та православного навчального комплексу в с. Агрономічне Вінницького району відбулися в неділю 17 листопада.
В цей день на будівництво завітав митрополит Вінницький і Барський Симеон. Його Високопреосвященство очолив Богослужіння з приводу закладки першого каменю, в якому підіймалися молитовні прохання до Господа благословити зведення навчальних приміщень та величного храму на честь прп. Амфілохія Почаївського. Також на Богослужіння прибули священики Вінниці та району.
Після молебню, встановлення хреста та закладки каменю архіпастир звернувся до всіх присутніх з проповіддю. Також владика привітав громаду села з важливою подією – початком будівництва храму та учбового закладу для дітей та молоді села. Також архієрей побажав в швидкому часі з Божою допомогою завершити будівництво (на даний момент змурований фундамент майбутньої будівлі) та закликав усіх приєднатися до цієї справи фізичною чи матеріальною допомогою.
Насамкінець митрополит Симеон подякував тим, хто вже долучився до справи зведення дому Божого в селі Агрономічне та відмітив благодійників церковними нагородами. А саме: голова Вінницької райдержадміністрації Володимир Миколайович Анікеєнко був удостоєний відзнаки Блаженнішого Митрополита Володимира з нагоди 1025-річчя Хрещення Київської Русі; а Віктор Петрович Слодянюк, Володимир Миколайович Сич, Валерій Володимирович Краченко, Василь Іванович Яковенко та Василь Йосипович Катілов були нагороджені благословенними грамотами Предстоятеля Української Православної Церкви.
Після цього в супроводі священика села протоієрея Андрія Согура архієрей відвідав тимчасовий храм Покрову Пресвятої Богородиці, який знаходиться поруч із будівництвом.