Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

СТАВИЩЕ. Відбувся семінар з духовно-морального виховання підростаючого покоління

24 квітня розпочав свою роботу в новому 2013/2014 навчальному році постійно діючий семінар помічників благочинних з релігійної освіти і катехізації. Перше засідання було проведено на базі Ставищенського НВК «Загальноосвітня школа І-ІІІ ст. – педагогічний ліцей» №1. У семінарі взяли участь представники усіх благочинь Білоцерківської єпархії, священнослужителі Ставищенського округу, представники керівництва освітньою галуззю району та вчителі християнської етики.
Учасників семінару люб’язно привітав директор навчального закладу Міщенко М.В., який зробив оглядову екскурсію по школі та музею освіти.
Безпосередня робота семінару розпочалася з виступу благочинного Ставищенського округу протоієрея Андрія Пустовгара, який охарактеризував сучасний стан впровадження курсу духовно-морального спрямування в школах району та поділився своїми міркуваннями стосовно перспектив співпраці освітніх установ і Церкви в галузі виховання молодого покоління.
Семінар продовжив відкритий захід – урок біблійної історії та християнської етики у 5 класі на тему «Повага до батьків. Шануй батька свого і матір свою», який провела вчителька школи П’ятнічук Н.П. Після закінчення заняття відбувся жвавий обмін думками щодо форм та методів роботи на уроках християнської етики.
Перед учасниками семінару виступила методист з християнської етики навчально-методичного кабінету історії та правознавства Київського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних кадрів Шемшук Т.А., яка розповіла про створення на базі ЗОШ І-ІІІ ст. №4 м. Біла Церква обласної школи передового педагогічного досвіду з питань духовно-морального виховання та відповіла на численні запитання священиків стосовно проходження курсів підвищення кваліфікації вчителів християнської етики.
Наприкінці семінару його учасники обговорили план роботи на новий навчальний рік і визначили пріоритети своєї діяльності.
Роботою семінару керував начальник Управління духовної освіти Білоцерківської єпархії, кандидат педагогічних наук, Заслужений працівник освіти України, протоієрей Ігор Ковровський.