Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

МУКАЧЕВО. Пройшов ювілей Свято-Покровського чоловічого монастиря

28 жовтня Свято-Покровський чоловічий монастир, що в с. Ворочево на Перечинщині вшановує свій ювілей. В цей день десять років тому, з благословення архієпископа Вашингтонського і Нью Йоркського Германа, Митрополита всієї Америки і Канади, Предстоятеля Православної Церкви Америки був створений Свято-Покровський чоловічий монастир і цей день був призначений Покровському Братерству як день другого праздника, поряд зі святкуванням Покрова Божої Матері.
Щоб літургічно вшанувати 10-річний ювілей створення Свято-Покровського монастиря до медичного Центру «Покров», що в Ужгороді прибу архієпископ Мукачівський і Ужгородський Феодор.
Перед храмом владику Феодора зустрічав намісник Свято-Покровського чоловічого монастиря, архімандрит Григорій (Вендт) з братією обителі, настоятелька Свято-Маріє-Магдалинівського жіночого монастиря в с. Зарічево, що на Перечинщині – ігуменя Варвара (Поп), духовенство єпархії та персонал медичного Центру «Покров».
У своїй проповіді владика Феодор відмітив важливість синергійного, цілісного лікування людини в поєднанні Церкви і медицини та привітав настоятеля монастиря і генерального директора медичного Центру «Покров» — архімандрита Григорія з братією з великим торжеством і ювілеєм.