Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Відбувся хресний хід із чудотворними іконами Волині: участь у процесії взяли понад 320 священиків

22 жовтня, у рамках святкування Собору всіх святих землі Волинської і 1025-річчя Хрещення Київської Русі в Луцьку відбувся урочистий хресний хід від Свято-Покровського кафедрального храму до храму Всіх святих землі Волинської. Участь у хресному ході взяли митрополит Волинський і Луцький Ніфонт, єпископ Володимир-Волинський і Ковельський Володимир, а також понад 320 священиків Волинської та Володимир Волинської єпархії.
Під час процесії вулицями міста були пронесені Почаївська ікона Божої Матері, список Волинської ікони Богородиці, який нещодавно освятив та подарував Волинській єпархії Предстоятель нашої Церкви Блаженніший митрополит Київський і всієї України Володимир, а також особливо шановані ікони Божої Матері Волинської єпархії – Бучинська, Городищенська, та Охлопівська. До храму Всіх святих землі Волинської також були перенесені копія чудотворної ікони Богородиці «Пантанасса» та ковчежець із часточками мощей всіх святих.
На Театральному майдані єпископ Володимир-Волинський і Ковельський Володимир прочитав Євангеліє, а митрополит Волинський і Луцький Ніфонт окропив вірних свяченою водою.
Під час хресного ходу священнослужителі і вірні співали духовні піснеспіви, особливо ті, якими Православна Церква прославляє Божу Матір.