Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КРИМ. У Балаклаві розпочала свою роботу VI Всеукраїнська конференція голів і представників єпархіальних молодіжних відділів та організацій

21 жовтня в передмісті Севастополя Балаклаві (АР Крим) з благословення Блаженнішого Митрополита Володимира розпочала свою роботу VI Всеукраїнська конференція голів і представників єпархіальних молодіжних відділів та організацій. Форум проводиться Синодальним відділом УПЦ по роботі з молоддю, за сприяння Сімферопольської єпархії і триватиме з 21 по 25 жовтня.
Урочисте відкриття конференції розпочалося з молебну, який відслужив вікарій Київської митрополії єпископ Обухівський Іона. За молебнем також молилися учасники – священнослужителі та миряни, які відповідають за роботу з молоддю в єпархіях Української Православної Церкви, а також представники православних молодіжних організацій і братств. У роботі беруть участь близько 140 учасників більш ніж з 40 єпархій Української Православної Церкви.
На початку урочистого відкриття були зачитані вітальні слова до учасників конференції від Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Володимира та від митрополита Сімферопольського і Кримського Лазаря.
З привітальним словом виступив голова Синодального відділу УПЦ у справах молоді єпископ Обухівський Іона. Владика розповів про діяльність відділу, зокрема про виїзні семінари співробітників відділу у єпархії та представив проекти, які діють під егідою відділу. Це і апологетичний центр в ім’я свт. Іоанна Златоуста, і товариство тверезості на честь священномученика Володимира, митрополита Київського, а також велика кількість різноманітних соціальних проектів. Окрім того, співробітники Синодального відділу у справах молоді викладають практичний предмет з молодіжного служіння в Київській духовній академії.
Перший заступник голови Синодального відділу УПЦ у справах молоді архімандрит Іоасаф (Перетятько) ознайомив всіх з програмою наступних днів роботи, зауваживши, що ця конференція має в першу чергу практичні навчальні завдання, а також розповів про діяльність у єпархіях.
Урочисте відкриття завершилося виступом танцювального колективу м. Балаклава.
22-24 жовтня, в основні дні роботи, планується обговорення підсумків діяльності Синодального відділу УПЦ по роботі з молоддю за 2013 рік, аналіз молодіжної роботи в єпархіях, обговорення синодальних і міжєпархіальних молодіжних проектів тощо. З презентацією діяльності виступлять координатори проектів, що діють під егідою Синодального відділу по роботі з молоддю, а також представники єпархіальних молодіжних відділів і рухів у регіонах.
Завершиться конференція Божественною літургією 25 жовтня.

***
Проведення регулярних (двічі на рік) всеукраїнських синодальних зборів по роботі з молоддю було започатковано Синодальним молодіжним відділом у квітні 2011 року.
I Всеукраїнська конференція голів і представників єпархіальних молодіжних відділів відбулася з 11 по 13 травня в Київській єпархії у с. Войкове Згурівського району Київської області і зібрала представників 42 єпархій Української Православної Церкви.
II конференція пройшла з 26 по 29 вересня 2011 року в м. Балаклава АР Крим. Майже вдвічі зросла кількість учасників, участь у конференції взяли представники Білоруської Православної Церкви.
III конференція відбулася в період 12-16 травня 2012 року. Вона проходила також у Балаклаві і зібрала понад 120 учасників.
IV конференція пройшла восени 2012 року, з 15 по 19 жовтня, і мала більш робочий характер.
V конференція відбулася на початку літа 2013 року, 3-6 червня. Вона також була насичена більшою мірою робочими зустрічами і практичними заходами.