Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КРИВИЙ РІГ – ДНІПРОПЕТРОВСЬК. Архієпископа Єфрема до дня святкування 1025-річчя Хрещення Русі відзначено державними нагородами

На запрошення Керуючого Дніпропетровською єпархією митрополита Дніпропетровського і Павлоградського Іринея, архієпископ Криворізький і Нікопольський Єфрем взяв участь у святкуваннях з нагоди 1025-річчя Хрещення Русі у Дніпропетровській єпархії, які співпали з 20-річчям перебування владики Іринея на Дніпропетровській кафедрі та 45-річчя його служіння у священному сані.
Святкування розпочалися Урочистою Академією в Дніпропетровському академічному театрі опери та балету, на якій були присутні архієреї Дніпропетровської області, а також гість – митрополит Тверський і Кашинський Віктор. З державних мужів в урочистостях взяли участь Віце-прем’єр-міністр України Вілкул О.Ю., перший заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Крупський А.Ф., Дніпропетровський міський голова Куліченко І.І.
На Урочистій Академії Віце-прем’єр Олександр Вілкул вручив державні нагороди архієпископу Криворізькому і Нікопольському Єфрему, серед яких Подяка Прем’єр-міністра України Миколи Азарова «за вагомий внесок у відродження духовності, розвиток християнської етики та моралі, збагачення історико-культурної спадщини» та Відзнака голови Дніпропетровської облдержадміністрації Дмитра Колєснікова «За розвиток регіону».
Також державні нагороди отримали клірики та миряни Криворізької єпархії: благочинний Широківського округу протоієрей Василь Яводчак був нагороджений пам’ятною медаллю «За вагомий внесок у розвиток Дніпропетровської області», голова правління ПАТ «Криворіжіндустрбуд» Микола Земляний від імені Президента України був нагороджений Орденом «За заслуги» І ступеня, а генеральний директор ПрАТ «Криворізький завод гірничого обладнання» Михайло Булатецький – Відзнакою голови Дніпропетровської обласної ради.
Після нагородження відбувся святковий концерт, по завершенні якого владика Єфрем співслужив Всеношну в Троїцькому кафедральному соборі, яку очолив митрополит Тверський і Кашинський Віктор.