Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КРИВИЙ РІГ. Архієпископ Єфрем благословив створення Криворізької Січі

На запрошення міського голови Кривого Рогу Вілкула Ю.Г., архієпископ Криворізький і Нікопольський Єфрем прийняв участь у міському заході по створенню громадської організації «Криворізька Січ», який відбувся біля пам’ятника легендарному засновнику Кривого Рогу – козаку Рогу. Дійство відбулося в свято Покрови Пресвятої Богородиці та День українського козацтва, оскільки Божа Матір здавна вважається покровителькою та заступницею козацтва.
У заході взяли участь козацькі молодіжні паланки семи районів Кривого Рогу, які звітували перед обраним отаманом про готовність діяти та служити в древніх козацьких традиціях та принесли клятву в служінні українському народові, святій Православній вірі та вищим християнським чеснотам. В кожному районі міста створені курені, які очолюють районні отамани.
У вітальному слові архієпископ Єфрем нагадав присутнім про високе козацьке служіння та прикликав Боже благословіння на створення у наші дні молодіжної Криворізької Січі, яка повинна слугувати в захисті одвічних християнських цінностей, моралі та здорового способу життя. Молодіжні паланки семи районів показали козацьку бойову майстерність та разом з тим художні фольклорні виступи, після чого всіх присутніх почастували козацьким кулішем.