Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. У місті відкрито та освячено Російсько-українську гуманітарну гімназію

18 жовтня відбулася урочиста церемонія відкриття й освячення Російсько-української гуманітарної гімназії, що знаходиться у Деснянському районі Києва. З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира участь в освяченні навчального закладу взяв вікарій Київської Митрополії єпископ Васильківський Миколай.
Чин освячення гімназії очолив митрополит Ставропольський і Невинномиський Кирил у співслужінні єпископа Васильківського Миколая. Архієреям співслужили: голова Відділу релігійної освіти та катехізації Київської єпархії протоієрей Сергій Бойко та духовенство Київських духовних шкіл. Наприкінці відправи Його Високопреосвященство благословив дітей на навчання та подякував всім, хто приймав участь богоугодному почині створення гімназії.
На церемонії відкриття були присутні: Надзвичайний і Повноважний Посол Росії в Україні Михайло Зурабов, Міністр освіти і науки України Дмитро Табачник, Міністр освіти і науки Російської Федерації Дмитро Ліванов, заступник голови Росспівробітництва Лариса Єфремова, заступник голови Київської міської державної адміністрації Віктор Корж, голова Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації Станіслав Прокопенко, громадські діячі, почесні гості та керівництво гімназії. Всі учасники мали змогу ознайомитися з роботою навчального закладу.
Російсько-українську гуманітарну гімназію створено у рамках реалізації міжурядового меморандуму між міністерствами освіти і науки Росії та України. Гімназія розрахована на 200 школярів, котрі можуть знаходитися в ній з ранку до вечора. Особливістю навчального закладу є те, що навчання ведеться російською мовою з обов’язковим вивченням іноземних мов у відповідності з освітніми стандартами обох держав. Після закінчення навчання випускники отримають атестати одразу двох країн і в подальшому матимуть змогу поступити як в українські. так і в російські вищі навчальні заклади.