Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. У Києво-Печерській лаврі завершився третій день роботи Фестивалю ЗМІ православних

2 жовтня у 45 корпусі Києво-Печерської лаври третій день роботи ФестЗМІ православних стартував майстер-класом «Успішні формати православних радіопрограм на світському радіо: досвід і перспективи».
Головний редактор радіопрограми «Православіє в Україні» протодиякон Миколай Лисенко розповів про свій досвід створення нових форматів радіопрограм і якість трансьлованого контенту. Своїми думками з приводу якості контенту та співпраці Церкви зі світськими радіо поділилися гендиректор Національної радіокомпанії України Тарас Аврахов та почесний президент «Радіо Ера-FM» Ігор Лоташевський.
Наступним фестивальним заходом став навчальний семінар для адміністраторів єпархіальних сайтів на порталі CHURCH.UA., на якому аудиторію було познайомлено з новим проектом УПЦ більш детально. На семінарі було обговорено стратегію співпраці єпархіальних сайтів з порталом і окреслено основні напрямки розвитку цієї інформаційної платформи. Головне питання, яке цікавило багатьох учасників — це те, як цю ініціативу сприймуть в єпархії, у тому числі правлячі архієреї. Комунікацію на цьому рівні взяв на себе глава Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ протоієрей Георгій Коваленко.
Друга половина дня розпочалася круглим столом «Сімейні цінності: проблеми, міфи, реалії. Політика держави та відображення у ЗМІ». Основний доповідач за цією темою -уповноважений при Президенті України з прав дитини Юрій Павленко — розкрив основні постулати так званої «ювенальної» юстиції. Також пан Павленко навів красномовну статистику дитячих правопорушень та вказав причини, які штовхають молоде покоління у прірву злочинності. Обговорення точилося довкола означеної проблематики
Ведучим майстер-класу «Формат ток-шоу на телебаченні: чи є в ньому місце священнослужителям» виступив головний редактор телеканалу «Інтер» Антон Нікітін. Учасники заходу мали нагоду взяти до уваги пропозиції з цього приводу голови правління телеканалу «Інтер» Єгора Бенкендорфа, та в.о. гендиректора НТКУ Олександра Пантелеймонова.
Завершився черговий фестивальний день презентацією проекту «Створення телевізійного довідника «Монастирі України». Ведуча Олена Каретник розповіла про новий проект, який став результатом співпраці з упорядником видання «Монастирі України» (2013) Владиславом Дятловим та директором ДТРК «Культура» Жанною Мазицькою.