Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Святіший Патріарх Кирил направив привітання Блаженнішому Митрополиту Володимиру, організаторам та учасникам VIII Всеукраїнського фестивалю ЗМІ православних

Його Блаженству,
Блаженнішому Володимиру,
Митрополиту Київському і всієї України,
організаторам та учасникам VIII Всеукраїнського фестивалю ЗМІ православних
(30 вересня — 4 жовтня 2013 р., Свято-Успенська Києво-Печерська Лавра)

Ваше Блаженство, всечесні отці, дорогі брати й сестри!

«Благодать вам і мир від Бога, Отця нашого, і Господа Ісуса Христа» (1 Кор. 1:3). Сердечно вітаю всіх присутніх у ці дні в стінах стародавньої Києво-Печерської Лаври для участі в роботі VIII Всеукраїнського фестивалю ЗМІ православних.
На величезному просторі історичної Русі церковні мас-медіа вже стали важливим засобом християнського свідчення спасенної євангельської істини. Разом із тим вони також є силою, що сприяє зміцненню єдності віруючих, де б вони не жили. Відрадно відзначити той внесок, який зробили православні ЗМІ у висвітлення святкування знаменного ювілею — 1025-річчя Хрещення Русі. Дякую всім, хто доклав до цього своїх зусиль, і тим самим, сприяв залученню сучасників до духовної традиції своїх предків.
Сьогодні практично на кожну людину день у день обрушується колосальний потік найрізноманітнішої інформації. І їй, подорожуючи в океані подій і думок, дедалі складніше знайти правильний маяк. Безліч непотрібних відомостей нерідко позбавляє нас можливості зосередитися на рухах своєї душі, поміркувати над власним життям. Технології створюють новий, віртуальний світ, але спокуси й зваби в ньому ті ж, бо, за словом апостола Іоанна, «усе, що у світі: похіть тілесна, і похіть очей, і гордість житейська» (1 Ін. 2:16). Будучи присутньою в інформаційному просторі, Церква свідчить людям про любов Господа до роду людського, про те, що виконуючий волю Божу перебуває повік, а світ і його похіть минають (см. 1 Ін. 2:17). Ми покликані явити приклад того, як протистояти байдужості, ненависті й злості. Переконаний, що співробітництво у цій справі має стати одним із найважливіших завдань православних християн, що несуть своє служіння в інформаційній сфері.
Бажаю всім учасникам фестивалю конструктивної роботи, професійних дискусій і взаємозбагачуючого братського спілкування.
Благословення Господнє нехай перебуває з вами незмінно.

+КИРИЛ,
ПАТРІАРХ МОСКОВСЬКИЙ І ВСІЄЇ РУСІ