Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Предстоятель УПЦ зустрівся з представниками Волинської єпархії

1 жовтня, Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир у своїй резиденції у Свято-Пантелеімонівському монастирі міста Києва (Феофанія) прийняв делегацію Волинської єпархії, учасників фестивалю VIII ЗМІ православних: голову єпархіального інформаційно-просвітницького відділу протоієрея Валентина Марчука, відповідального редактора єпархіальної газети «Дзвони Волині» протоієрея Олександра Федчука, протоієрея Андрія Яковлюка, священика Димитрія Теравського, диякона Тараса Футрука, журналістів Наталію Малімон та Костянтина Олексюка.
Під час зустрічі були присутні секретар Предстоятеля УПЦ архієпископ Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, єпископ Володимир-Волинський і Ковельський Володимир та настоятелька Свято-Успенського Зимненського монастиря ігуменя Стефана. Владика Олександр зауважив, що священики Волинської єпархії показово трудяться для реалізації різноманітних проектів церковного життя.
В часі зустрічі відбулась телефонна розмова Предстоятеля УПЦ з керуючим Волинською єпархією митрополитом Волинським і Луцьким Ніфонтом. Зокрема, митрополит Ніфонт запросив Його Блаженство відвідати Волинь та очолити святкування в день Всіх святих землі Волинської.
Священнослужителі розповіли для Блаженнішого Владики про підсумки та нові проекти заходів зі святкування 1025-ї річниці Дня Хрещення Київської Русі на Волині: проведення хресних ходів, молодіжних фестивалів, благодійних та просвітницьких акцій. Доповіли Предстоятелю і про унікальний хресний хід за участю священнослужителів Волинської та Володимир-Волинської єпархіями з усіма чудотворними іконами Волинської єпархії, котрий відбудеться 22 жовтня у Луцьку. 23 жовтня плануються святкування престольного свята храму Всіх святих землі Волинської та 1025-ї річниці Хрещення Русі і відкриття виставки нагород УПЦ, подарованих Предстоятелем УПЦ для Музеї Волинської ікони, проведення науково-практичної конференції та ряду просвітницьких, місіонерських та благодійних проектів.
«Усі інформаційні, соціальні та молодіжні проекти треба професійно реалізовувати для того, щоб вони приносили духовну користь, і дуже добре, що Блаженніший Владика благословляє наші проекти. Ми уже розпочали роботу над видавництвом православного букварика шрифтом Брааля для незрячих і факсимільних видань Волинського та Холмського Євангелій XIII століття та інших раритетних видань», — зауважив протоієрей Валентин Марчук.
Первосвятитель зазначив, що Волинська єпархія відома своєю духовно-просвітницькою діяльністю, молодіжною, інформаційною політикою та соціальним служінням. «Нехай Господь і надалі укріпляє вас у цій святій справі», — побажав Архіпастир.
Гості щиро подякували Митрополитові за підтримку проектів єпархії та попросили його Предстоятельських молитов.
Предстоятель також благословив іконами священиків і представників ЗМІ Волині.