Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Представник УПЦ взяв участь у круглому столі «Морально-етичні проблеми законодавчого забезпечення міжнаціональної толерантності»

10 жовтня, на запрошення організаторів, голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ протоієрей Георгій Коваленко взяв участь у круглому столі «Морально-етичні проблеми законодавчого забезпечення міжнаціональної толерантності».
Організаторами круглого столу виступили Міжфракційне депутатське об’єднання «За міжнаціональну згоду та громадянський мир» та Національна експертна комісія України з питань захисту суспільної моралі.
Учасники круглого столу підтримали законодавчі ініціативи щодо заборони мови ворожнечі в Україні та висловів, що принижують людську гідність за національною, релігійною чи мовною ознакою. Організатори також запропонували до обговорення та ознайомлення проекти «Концепції захисту суспільної моралі в Україні», «Хартії про партнерство заради інформаційних прав і свобод та захисту суспільної моралі», а також план заходів протидії насильству в інформаційному просторі та заходів з проведення антиалкогольної кампанії в Україні.