Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Вперше у місті проведено Свято тверезості

13 жовтня на парафії храмів преподобного Агапіта Печерського та святителя Луки Кримського вперше в столиці України з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира відбулося Свято тверезості під девізом «Тверезість — світлий розум і духовна свобода».
Наприкінці літургії та молебню про стражденних від різних залежностей у храмі святителя Луки відбувся тематичний концерт. Молодь парафії підготувала вокальні, інструментальні та поетичні номери, а так само постаралася донести до парафіян своє розуміння тверезості. Згадувалися цитати відомих людей, історії з життя непитущих. Головну думку заходу виступаючі озвучили так: «У кому тверезий розум і душа чиста — той зможе прийняти Христа».
Після концерту на території храму всіх очікувала літературна вікторина з призами, спортивно-туристичні активності від скаутської організації «Ехо», виставка-ярмарок виробів ручної роботи від клубу «Умільці», майстер-класи для дітей з виготовлення виробів з природних матеріалів та орігамі від ВГО «Батьківський комітет України». Всіх присутніх пригощали чаєм з бубликами.
Організаторами свята виступили: товариство «Тверезість» і молодіжний рух храмів преподобного Агапіта Печерського та святителя Луки Кримського, православний театральний проект «Камо грядеши», ВГО «Батьківський комітет України».