Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЖИТОМИР. У Коростишівському благочині освячено ще один храм

19 жовтня, у невеликому селищі Минійки на Коростишівщині, відбулась надзвичайно урочиста подія, котра зібрала чимало місцевих жителів та вірян із сусідніх сіл до храму на честь угодника Божого святого апостола та євангелиста Іоанна Богослова.
Під очоленям правлячого архієрея, архієпископа Житомирського і Новоград-Волинського Никодима та сонму духовенства тут було звершено святковий чин освячення храму, після якого послідувала свята Божественна літургія. За богослужінням Владиці співслужили: благочинний Коростишівського району архім. Яків (Шумов), настоятель парафії прот. Георгій Боклан, а також священство благочиння.
Завершилась молитва хресною ходою навколо храму, під час якої церкву зовні освятили та покропили святою водою присутніх богомольців. Владика Никодим, на паперті храму виголосив напутнє слово проповіді, на закінчення котрого висловив щиру подяку настоятелю і тим, хто потрудився, приклавши усі зусилля для зведення церкви. Благодійникам були вручені почесні церковні нагороди.
Насамкінець для присутніх був представлений доволі цікавий і водночас по-особливому пронизаний щирістю і ласкою концерт, котрий для духовенства та вірян приготували дітки.