Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ДНІПРОПЕТРОВСЬК. Блаженніший Митрополит Володимир відвідав єпархію та взяв участь в урочистостях, присвячених 1025-річчю Хрещення Київської Русі

6 жовтня, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир з Архіпастирським візитом відвідав Дніпропетровську єпархію та взяв участь в урочистостях, присвячених 1025-річчю Хрещення Київської Русі.
Святкові заходи розпочалися з Божественної літургії у Свято-Троїцькому кафедральному соборі, яку очолив Предстоятель Української Православної Церкви.
Його Блаженству співслужили: митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, Керуючий справами УПЦ, митрополит Дніпропетровський і Павлоградський Іриней, митрополит Феодосійський і Керченський Платон, архієпископ Криворізький і Нікопольський Єфрем, архієпископ Запорізький і Мелітопольський Лука та єпископ Новомосковський Євлогій, вікарій Дніпропетровської єпархії.
Після богослужіння Архіпастир привітав усіх вірян зі святом, а митрополита Іринея – з 20-річчям архієрейського служіння, зазначивши про високі заслуги перед Українською Православною Церквою.